Özgül Öztürk – Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Üyesi

Özgül Öztürk, Yapılı ve Doğal Çevreye bütünsel bir yaklaşım ile çalışmaktadır. Sürdürülebilir mimari ve sistem tasarımına güçlü bir şekilde odaklanan İstanbul merkezli tutkulu bir mimari tasarımcıdır. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü ve Marmara Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) Yüksek Lisans mezunu olan Özgül Öztürk, meslekte 30 yıllık deneyimi ile sürdürülebilir mimari ve kalkınma konularında ulusal ve uluslararası ödül sahibi ve Permakültür Tasarımcısıdır. “Geçmişin bilgeliği, bugünün bilgisiyle, geleceği tasarlıyoruz” mottosuyla çalışmalar yapan Öztürk, vizyoner aktivist, sürdürülebilirlik danışmanı, düş kurucu, konuşmacı ve eğitmendir. Çalışmalarının ardındaki vizyon ve motivasyon, mimariyi yerel bilgi ve bilgelikle; mekan, insan, çevre ve kültür arasında ağlar ve bağlar kurarak bir araç olarak kullanmaktır.

Kadın Girişimciler Derneği – KAGİDER’in 2004’ten beri üyesi, 2015-2017 Yönetim Kurulu Üyesidir. Yuvam Dünya Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Ekoloji Rotary Kulübü Kurucu Yönetim Kurulu üyesi, Bütünsel Yaşam Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. MIT – Otto Scharmer “Transforming Business, Society and Self” katılımcılarındandır. İTÜ Kurumsal Akademi “Sürdürülebilirlik” eğitmenlerindendir. 2019’da Toprak Mimari Danışmanlığını yaptığı Solar Decathlon Africa kapsamında Fas’ta inşa edilen ReYard Evi projesi Aga Khan Ödülüne aday gösterilmiştir.

Özgül Öztürk 2020’de “İklim için Yaşam Alanları- Büyük Etki için Tasarım” temasıyla TEDxLabredoor konuşmacılarından biridir.

2016’da Yves Rocher Vakfı tarafından düzenlenen “Toprağın Kadınları” yarışmasında Sürdürülebilir Kalkınma dalında Fransa’da iki dünya birincilik ödülü almıştır. 2019 yazında Ekolojik bir yapı inşa ederek, Keban ilçe merkez ve köylerindeki kadınların üretimini teşvik etmek amacıyla tasarladığı yapıyı “Anadolu Meleği Keban Kadın Kooperatifi” kullanımına açarak yerel yönetim ile işbirliği yaparak halkın kullanımına açmıştır.

Türkiye’de “Döngüsel Tasarım” (Mimari odaklı) konusunda çalışmalara öncülük eden Özgül Öztürk, 1998’den beri kurucusu olduğu A Mimarlık bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.

Örnek bildiri formatını görmek için tıklayınız.

Genişletilmiş bildiri özetinizi yüklemek için tıklayınız.